top of page

Spika årets temafester!


Temafester måste väl vara det roligaste som finns? Det som är så bra är att de kan hållas utan någon särskild anledning, det är temat som gör festen! Är du sugen på att hålla i en temafest och vill ha tips på unika koncept ska du fortsätta läsa. Här kommer du hitta tips du kan använda till allt ifrån stora lokalfesten till tjejkvällen hemma.

Varför unika koncept?

Duh?! Vem vill gå på fest som ALLA andra redan hållit i? Det är mycket mer spännande att befinna sig i en ny situation, dina gäster kommer garanterat att minnas just ditt event. Det här med unika koncept är också en del i "DET ultimata eventupplägget" som handlar just om event för privatpersoner. Du kan läsa mer om det i vår Eventguide och inspireras till hur du kan bli bäst på att fixa fest!

 

10 idéer för en unik temafest

#1 DIY-fest

En kreativ fest kan inget annan än att gå till historien! DIY:a med gamla klädesplagg och tråkiga accessoarer och skapa nya trendiga alternativ. Ni kan även skapa egna naturliga hudvårdsprodukter eller varför inte laga en gemensam middag. Do It Yourself trenden håller i sig och kan varieras i all oändlighet. Är du och dina vänner inte några kreativa personer? Ja, men då är det väl dags att bli det!

#2 Säsongsbrunch

Vårbrunch, Sommarbrunch, Höstbrunch och Vinterbrunch, det finns alltid en anledning att bruncha! Handla in råvaror och laga en brunch med inspiration efter vilken säsong det är. En klassisk vårbrunch skulle vi säga innehåller islatte, våfflor med lavendelgrädde, avokadomackor och färgglada smoothiebowls, medan en höstbrunch mer talar för hemmagjord pumpkin spice latte, mimosa med äpple och kanel, nougatpannkakor och svamptoast. Visst låter gott?! Håll utkik här på bloggen för kommande recept! En brunch ska hålla på länge så kombinera helst med ett roligt och stämningshöjande spel.

#3 Roof Top Party American Style

Röda plastmuggar, minihamburgare, öltunna och jelloshots. När det är dags att välkomna sommaren bege er då upp till ett hustak och festa in på småtimmarna i amerikansk anda. Ett riktigt amerikanskt party innehåller många roliga lekar och spel så vill man ha en temafest med med det lilla extra så är Roof Top Party the way to go. Har du inget häftigt hustak att hänga på går det lika bra med en altan eller en stor trädgård!

#4 Bartenderkväll

Bli bartender för en kväll! Införskaffa ett ordentligt drinkblandarset och se till att ha några schyssta drinkglas, sedan är det bara att experimentera er fram till era favoriter. Vill ni så gör ni ännu mer tema av det och har till exempel Mojitokväll, Daiquirikväll eller varför inte Gin&Tonic-kväll för den som gillar det. Dessa klassiska drinkar kan man göra minst 100 varianter av. Låt kreativiteten flöda!

#5 Spelkväll med tema Back To Basics

Damma av de gamla brädspelen och gör er redo för en kväll i nostalgins fotspår. Klassiska spel som Monopol, Diamanten, Cluedo och Yatzy blir man aldrig för gammal för. Lyckas man dessutom hitta gamla exemplar av spelen ökar man retrokänslan ännu mer. Här kan man även blanda både gammal och nytt och skapa en unik spelkväll med det bästa från nu och då. Med Andra Ord, Skissa & Gissa och Charader är spel och lekar som kan göras om från att vara nostalgiska till att passa i mer nutid. Vill man verkligen hänga med i svängarna testar man på The Kick Start Game eller The Mingle Mission som är inspirerade av klassiska spel, men tagits fram med en modern touch.

#6 Historisk afton

Det råder kanske delade meningar huruvida det är intressant med historia eller inte. Men en sak kan vi lova och det är att historiska teman alltid skapar unika upplevelser! Vill man klä ut sig kan man göra det, men det är absolut inget måste. En snygg dukning och mat inspirerad från en vald historisk tid kan skapa intressanta diskussioner. Antingen bokar man ett paket med historisk matlagning och middag eller kör mer på sin egen grej. Ett bra sätt att hitta rekvisita till en historisk fest eller middag är att strosa runt på secondhandaffärer.

#7 Afternoon Tea med teprovsmakning

Om du inte redan blev såld på hela brunchgrejen så kommer här ett hett tips på något som kanske är snäppet bättre! Afternoon Tea med goda pyttesmå mackor, scones och bakelser lämnar ingen besviken. Men Afternoon Tea kan vem som helst hålla utan att det behöver kännas särskilt unikt, men släng in en teprovsmakning och kvällen är din. Och köp för guds skull inte färdiga tepåsar. Hitta din lokala tebutik och gå loss på löste med både klassiska och nya smaker. Några udda favoritsmaker är champagne-fläder, whiskeyrökt och japanskt körsbär. Det ni!

#8 Finsmakarnas kväll med dryckesprovning

Dryckesprovning är ju kul, men det kan vara en ganska dyr upplevelse när någon annan håller i det. Varför inte dra hem dina närmsta och köp in ett gäng olika sorters drycker att testa. Det är alltid gott att testa lite olika viner, men föredrar ni istället öl så kör på det. En lite lyxigare variant är att testa på mousserat vin eller champagne. Här är det minst lika viktigt med ett gott och passande tilltugg för att inte kvällen ska spåra ur. Keep it classy! Några tips på passande mat är tapas, meze eller andra smårätter.

#9 Spadag deluxe

Hemmaspa har vi allt för lite av och ännu mindre ihop med andra. Unna er lite vardagslyx, fixa naglarna, gör ansiktsmasker och hårinpackningar i kombination med lite gott bubbel och en exotisk fruktbricka. Vi har tidigare skrivit om just tema spa i inlägget "Bästa tipsen för en tjejkväll med tema SPA".

#10 Välgörenhetsmiddag

Att ha välgörenhet som tema är något fler borde ha! Välj en organisation och låt kvällen handla om att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Ett smart sätt att göra det på är att låta varje gäst ta med sig något de vill auktionera ut. Antingen en sak, en tjänst eller en upplevelse som övriga gäster sedan får buda på. Här kan du kamma hem allt ifrån en tvättning av din bil till ett set tekoppar som den tidigare ägaren inte behöver längre. Alla pengar går självklart till vald organisation. En välgörenhetsmiddag är det perfekta sättet att kombinera en rolig kväll med att samtidigt göra nytta.

 

Vill du ha fler tips eller bli bättre på eventplanering kan du besöka vår Eventguide.


Comments


kickitoffevent logo.png
bottom of page