top of page

Brunchguiden Del 1


Brunchtider är här! Vilken tur att Kick It Off Event alltid är redo att sätta din brunchbjudning på kartan!

En brunch kan ses som ett event i sig. Den innehåller lite av allt; god mat, gott sällskap och enligt oss, alltid en underhållning av något slag. Det kan bli en höjdpunkt att se fram emot, men för att sätta din brunchbjudning på kartan behöver du tänka utanför ramarna. I tre delar kommer vi guida dig till att planera en oförglömlig brunch som kan bli en minnesvärd och rolig upplevelse för dig och dina favoritpersoner!

Vad är en brunch?

Tänk dig att ta en härlig sovmorgon och sedan tillsammans med dina favoritpersoner ta en låååång frukost. Det är precis vad en brunch är. Traditionen med den klassiska söndagsbrunchen startade i USA och som många vet är ordet brunch en sammanslagning av orden breakfast och lunch. Även om söndagen är en given dag för brunch, fungerar det lika bra att bruncha på vilken annan ledig dag som helst. Idag är det populärare än någonsin med brunch och överallt kan du hitta tips på vilka brunchställen som bjuder på den bästa buffén, men ärligt talat så är den bästa brunchen den du håller hemma!

Så hur kommer du igång med att planera din brunch?

Bestäm ett tema

Ni som följt oss ett tag vet att vi älskar teman! Bestäm ett tema för din brunch för att skapa en röd tråd och för att skapa lite stämning kring det hela. Det är sedan upp till var och en hur mycket eller lite man vill tolka temat. Man kan ha allt ifrån en riktig amerikansk brunch till en mindre klassisk brunch med tema utifrån årstid eller högtid. Självklart har vi några teman på lager att dela med oss av!

Våra top 3 teman för en brunch är:

Vårtema

Nu när solen börjat titta fram och vårblommor börjat leta sig in i våra hem har vi alla möjligheter i världen att skapa en vårinspirerad brunch. Med färska frukter och bär, sötsaker med inslag av blommor och citrusfrukter som det nu är säsong för bör ha en självklar plats på brunchbordet. I del 2 av Brunchguiden får du ta del av smarriga vårinspirerade recept.

Bruden i fokus

Brunch på möhippan är grymt om ni frågar oss. Gör det som en hyllning till bruden där man samlar alla hennes favoritpersoner, fixar hennes favoriträtter och inleder möhippan med den bästa kombinationen av en spännande aktivitet och god mat. Temat fungerar lika bra på babyshowern eller födelsedagen.

Green theme

Här kan man verkligen vara kreativ med allt från ekoprodukter, rawfood och andra nyttiga alternativ till brunchklassikerna. Är du ett stort fan av smoothiebowls, chiapudding och overnight oats? Då är Green theme som givet för din nästa brunch.

Planera kring maten

När det kommer till att hålla en brunch i hemmet behöver man bestämma sig för om man ska laga brunchen själv eller köpa färdig mat. Det är egentligen inte så svårt att slänga ihop en brunchbuffé, utan man får anpassa det utifrån hur många gäster det ska vara och också hur många ni är som hjälps åt med förberedelserna. I och med Kick It Off Event´s fokus förespråkar vi alltid DIY (Do It Yourself), men ett alternativ som i vissa fall kan vara enkelt och smidigt är att köra på catering.

Fördelen med att på egen hand laga och förbereda all mat är att det går att anpassa helt utifrån egna önskemål och möjligheten att göra brunchen lite mer unik är större. Har man gott om tid kan man förbereda det mesta dagen innan och fixa det sista precis innan gästerna kommer. Det blir dessutom billigare än catering. Fördelen med catering kan dock vara att man sparar tid. Särskilt bra funkar catering om man ska hålla en brunch för många personer.

Del 2 av Brunchguiden handlar helt och hållet om maten. Här får du fler tips på hur du ska tänka, planera och vilka godsaker du bara måste ha på din brunchbuffé.

Stay tuned!

Är du sugen på att boka en aktivitet till din brunchbjudning. Klicka här.

Commenti


kickitoffevent logo.png
bottom of page