top of page

5 tips för den kreativa möhippan


Visste du att i år beräknas över 50 000 par gifta sig? Och visste du att ungefär 45 procent av dessa bröllop kommer ske under juni, juli och augusti?

Den vanligaste dagen för bröllop är lördagar och det betyder 13 fullspäckade brölloplördagar och minst lika många fullspäckade möhippelördagar! Nu är det inte alla som kommer ha en möhippa, men det är trots allt många som uppskattar traditionen med möhippa och att skämma bort (ut) bruden lite extra. Tyvärr är inte alla ute i god tid och mycket hinner bli fullbokat. Om du planerar en möhippa för din bästa vän i sommar är det hög tid att boka in er kreativa aktivitet redan nu!

Under 2019 slog vi rekord i antalet event vi höll på möhippor. Man ska aldrig underskatta vad en kreativ aktivitet har för effekt på ett event. Inte bara är det en rolig och lärorik aktivitet, utan alla som är med får en minnesvärd upplevelse ihop och får testa någonting man kanske annars inte hade testat.

 

"Det roligaste med att göra bodyscrubs var att jag blev inspirerad till att börja göra hemmagjord hudvård efteråt. Vi hade en mysig eventledare hos oss som peppade och lärde oss allt hon kunde"

- Vän till bruden, Stockholm.

 

Utifrån vår erfarenhet med att hålla DIY Workshop på möhippan har vi samlat våra 5 bästa tips om du planerar en möhippa med ett kreativt inslag:

1. Utomhus, utomhus, utomhus!

Alltså kanske de bästa möhipporna har varit de som hållits utomhus. Att vara ute i naturen när du samtidigt ska skapa naturligt, kombon är oslagbar. Är du dessutom en sucker för att skapa vackra instamoments så är bara ljuset i sig en anledning att hålla hippan utomhus. Tyvärr är det ju det där med vädret, så en plan B är alltid att föredra. Känner du nån, som känner nån som känner nån som har ett lusthus? Kör!

2. Bubbel!

Jag vet inte vad det är, men att skåla med bubbel (alkoholfri går minst lika bra) är en grym kombo när man skapar hudvård. Du får liksom den där lyxiga spakänslan och... ja behöver jag säga mer?

3. Alla behöver inte vara kreativa

Bara för att ha ett kreativt inslag på möhippan behöver inte samtliga i gänget för den delen vara kreativa. Det blir nästan roligast om alla ligger på olika nivåer och kan lära av varandra. Det är varken ett test där man måste prestera bäst eller en kurs där man måste lära sig så mycket som möjligt, utan det är en rolig stund, helt förutsättningslöst!

4. Plockmat

Om ni ska ha en skapande-aktivitet är det att föredra att ha någon form av plockmat eller fika i samband med aktiviteten. Vi har varit på allt från ambitiösa brunch-event och picknickfrukostar till avslappnade häng med bubbel- och fruktbrickor hemma i vardagsrummet. Om alla inte känner varandra sedan tidigare, kanske kan aktiviteten med lite mingelplock vara den perfekta icebreakern?

5. Bruden i fokus - såklart

Oavsett hur dagen är upplagd och vilka personer som är med så är det allra viktigaste att alltid sätta bruden i fokus. Med det sagt, var alltid respektfull vid val av aktiviteter och inslag i möhippan. Det ska vara en rolig dag, inte nödvändigtvis den pinsammaste. Men känner du bruden bra ska det inte vara några problem att skämma bort henne rejält.

Upptäck och inspireras av några utav våra kreativa möhippor:

Läs mer och boka HÄR

Comments


kickitoffevent logo.png
bottom of page