HEM             AKTIVITETER               WORKSHOPS            OM OSS                EVENTGUIDE              HÅLLBARHET

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

© 2019 by Kick It Off Event AB

Brunchguiden Del 2 - Food inspo

April 23, 2018

Vad du ställer på bordet under en brunch är det absolut centrala. Därför är det dags att snacka mat i del 2 av Kick It Off Event´s Brunchguide!

 

Att samlas kring god mat har alltid varit ett vinnande koncept och en brunch kan kännas lite extra speciell eller lyxig just för att bruncha inte är någonting man gör varje dag. För att du ska kunna skapa en brunchbjudning med det lilla extra har vi i del 1 tipsat om hur du börjar planerandet och även hur du ska tänka gällande att laga maten själv eller köra på catering. Har du missat del 1 kan du läsa den HÄR.

 

Nu går vi över till att mer konkret hjälpa dig bestämma vad din brunchbjudning ska innehålla för mat.

 

 

En tumregel när det kommer till maten under en brunch är att den ska innehålla 3 delar; en kall del, en varm del och en efterrättsdel, där varje del innehåller flera mindre "rätter". Hur många rätter det ska vara i varje del väljer man helt själv, men vi skulle rekommendera att man har minst tre. Nedan hittar du flera alternativ på rätter och det är bara för dig att hitta dina favoriter och sätta ihop till din brunchbjudning. Ju fler rätter desto lyxigare brunch!

 

 

Den kalla delen

 

De kalla rätterna under en brunchbuffé brukar främst vara frukostfavoriter som smoothies, smörgåsar och yoghurt med müsli. Men här tycker vi även att det kan finnas mer matiga alternativ som kallskuret, någon enklare pastasallad och röror som hummus eller skagenröra. Här är en lista på goda alternativ till den kalla brunchbuffén:

 

Scones med marmelad och färskost

Croissants

Bagels med skinka och avokado

Gravad lax

Tomat- och mozzarellasallad

Rödbetshummus

Grönsaksstavar

Chiapudding

Mangosmoothie

Smoothiebowls

Overnight oats

Grekisk yoghurt med nötter och honung

Frukostflingor

Granola med nötter och torkade bär

Blandade bär och uppskuren frukt

 

 

 

Den varma delen

 

De varma rätterna ska stå för den mer matiga delen av brunchen. Det som är så bra med en brunch är att den kan varieras i all oändlighet och anpassas helt utifrån vad man själv tycker om. Är man sugen på några riktiga amerikanska brunchklassiker är bacon, äggröra och minihamburgare ett självklart val. Vi har dock en hel del andra tips på matiga och smarriga rätter till den varma delen. Här är några av våra favoriter:

 

Gröt med färska frukter och bär

Minipizzor

Ugnsrostade rotfrukter

Ugnsbakade körsbärstomater

Stekta champinjoner med vitlök och chili

Zucchinibiffar

Ugnsbakad lax med citron och örter

Toast med ost och skinka

Eggs benedict

Omelett

Scrambled eggwhites

Vita bönor

 

 

Även om det finns många goda alternativ till den varma buffén är en klassisk omelett en favorit som går hem hos många. Vi bara måste dela med oss av ett smarrigt recept på en vegetarisk omelett som till och med får köttälskaren att slicka sig om fingrarna!

 

Recept

Omelett med zucchini, spenat, fetaost och tomater, 2 portioner

 

4 ägg

½ dl hackad zucchini

75 g smulad fetaost

4 cocktailtomater

1 näve spenat

Riven ost

Torkad basilika och persilja

 

Hemligheten med en extra god omelett är börja med att steka det man ska ha i omeletten och att krydda omelettsmeten innan tillagning. Stek zucchini, spenat och tomater med lite salt och peppar. Vispa med en gaffel ihop de stekta grönsakerna med äggen och fetaosten. Krydda smeten med örterna. Stek omeletten i olja eller smör. Strö över riven ost innan du viker ihop omeletten. Klart!

 

 

 

Efterrättsdelen

 

Vi tycker att man under en ledig dag ska kunna unna sig lite extra och därför bör sötsaker vara en självklar del av en brunch. Svenska favoriter som frasiga våfflor eller pannkakor är alltid ett vinnande koncept, men även miniversioner av muffins och donuts kan vara ett roligt inslag i brunchbuffén. Tro det eller ej, men även här bjuder vi på en hel lista där du kan välja och vraka för att skapa en varierad buffé:

 

Rocky Road kladdkaka

Minicupcakes med olika smaker på frosting

Key Lime Pie

Efterrättsbruchetta med bär och grädde

Belgiska eller svenska våfflor

Plättar

Fruktsallad

Milkshake med smak av polkagris

Ugnsbakade fikon med honung och yoghurt

After Eight pannacotta

Pannkakstårta

Champagnemacarons

Nutellafyllda croissantes

 

 

Vi tipsar alltid om att man ska sätta guldkant på sina event och det kan till exempel återspeglas i maten. Vill du bjuda dina favoritpersoner på en smakupplevelse ska du till din efterrättsbuffé ha med ett av vårat hemliga recept på ett udda, men ljuvligt gott tillbehör.

 

Recept

Lavendelgrädde

 

1 msk torkad eller färsk lavendel

5 dl grädde

1 tsk vaniljsocker

 

Koka upp lavendeln med 1 dl grädde. Koka i ca 5 minuter för att frigöra lavendelsmaken. Sila av blommorna och låt grädden svalna helt. Sedan tillsätter du bara resterande grädde och  vaniljsockret och vispar till önskad konsistens. Grädde med lavendel smakar ljuvligt och ger en riktig vår- och sommarkänsla till efterrätter. Man kan ha den till bland annat våfflor och pannkakor eller på en nybakad sockerkaka.

 

 

 

 

Vad ska man dricka?

 

Självklara drycker under en brunch är kaffe, te och apelsinjuice. Ibland vill man även lyxa till det med något alkoholhaltigt under brunchen och det mest klassiska skulle vi säga är mimosas; hälften mousserat vin och hälften apelsinjuice som serveras i ett champagneglas. Ett lyxigt alkoholfritt alternativ kan vara att göra egen juice med både frukt och grönsaker. Vad sägs om denna vitaminbomb:

 

 

Recept

Juice på apelsin, gurka, lime, selleri och mynta, 500 ml juice.

 

6 apelsiner

1/4 gurka

1/2 lime

1 selleristav

20 myntablad

 

Pressa ut juicen från apelsinerna. Mixa juicen med resterande ingredienser, alternativt använd juicemaskin. Häll upp och servera i höga shotglas eller små dricksglas. Förutom att det är sjukt gott så är det även hälsosamt och renande för kroppen med en grönsaksjuice!

 

 

 

Du är nu ett steg närmare i din planering och vi hoppas att du har inspirerats till att hålla din egen brunchbjudning. Vi hoppas även att du fått med dig värdefulla tips på vad du ska servera och hur du ska tänka kring maten. I nästa och sista delen av Brunchguiden kommer vi lyfta fram spännande sätt att piffa upp din brunchbjudning och hur du gör för att helheten ska bli ett lyckat event. Stay tuned!

 

Är du sugen på att boka en spännande aktivitet till din brunchbjudning? Klicka här.

 

Please reload

April 13, 2018

January 22, 2018

January 1, 2018

Please reload

Kontakta oss
Senaste