top of page

2019´s nya innegrej för foodies!


Har du hört talas om det här med matlagningsaktiviteter? En kombination mellan en matlagningskurs och att ha en privat kock hos dig. För alla oss som älskar mat och att testa på nya smakkombinationer är en matlagningsaktivitet det perfekta sättet att piffa till middagsbjudningen. Istället för att gå till samma gamla restaurang eller betala hutlösa priser för en matlagningskurs med okända personer kan du istället ta steget och testa på casual dining på riktigt, hemma hos dig. Kick It Off Event´s matlagningsaktiviteter leds av en kock och en eventledare som tar er genom en smakresa ni sent kommer glömma.

Så här går det till:

1. Välj ditt dream team

Det första du gör är att fundera ut vilka goa människor du ska ha med på din matlagningsaktivitet. Vill du hålla en tjejmiddag, parmiddag eller ha en blandning av vänner du inte träffat på ett tag? Det är ingen fara om det saknas matlagningskunskaper i gruppen, en matlagningsaktivitet är utformad att passa alla oavsett tidigare erfarenhet och bjuder på mingel, smakprovningar och aktiv matlagning i grupp. Vi rekommenderar att ni är mellan 6-12 personer.

2. Välj tid och plats

När du valt ditt dream team är det dags att fundera på vart ni ska vara. Det fina med en matlagningsaktivitet är att ni enkelt kan hålla den hemma hos någon. Så länge det finns ytor att hacka, steka och lägga upp maten på så är saken biff. Är man en större grupp kan man alltid hyra en matstudio, men då ska man veta att det kanske inte är lika lätt att ta med egen dricka m.m. Klura även ut vilket datum ni ska köra på och planera för aktiviteten i god tid för att garantera att alla kan komma.

3. Välj tema

Antingen kör man ganska safe och lagar någonting man vet att alla känner till. Till exempel att temat för kvällen blir italienskt. Tänk hemmagjord pesto, focaccia och en ny smaksensation i form av vit pizza. Safe behöver inte betyda tråkigt! Känner ni er mer vågade kan ni testa på att laga en meze, klassiska smårätter från Mellanöstern och vill ni ha något av en utmaning testar ni på att laga mat med inspiration från 1600-talet. Mer spännande än så blir det inte! Välj ditt tema utifrån vilken grupp ni är och vilken budget ni har. Vegetarianer? Inga problem, det går givetvis bra att ha helvegetarisk meny.

4. Boka aktiviteten!

Nu är det dags att boka din matlagningsaktivitet. Klicka här för att komma till bokningssidan där du även hittar mer information om upplägg och innehåll. Kick It Off Event´s matlagningsaktiviteter kostar mellan 650 - 750:-/person. Det som ingår i priset är bland annat:

  • En kock och en eventledare som leder aktiviteten

  • Alla råvaror för att laga en flerrätters meny

  • Material och redskap för att laga och lägga upp mat

  • Temainspirerad dukning

  • Mingelsnacks

Vi gör ditt event levande!

kickitoffevent logo.png
bottom of page